Categorie
Italiano-Giaglionese

saporìto

(agg.) savouřî, gueustoûz.

Le erbe aromatiche e spezie

(rosmarino) roumařin, (alloro) douřìe,

(salvia) salvia, (menta) meunta, (prezzemolo) pieřasimol,

(origano) origano, (aglio) alh, (basilico) bazilicô,

(borragine) bouratsa, (camomilla) camamilha, (cerfoglio) tserfoulheut,

(crescione) crèisoun, (cumino) seirî, cumel, (finocchio) fenolh,

(genziana) dzansaouna, (ginepro) dzenèivro, (issopo) isop,

(lavanda) lavanda, (liquirizia) regalisia, (luppolo) lavèrtin , ouvèrtin,

(malva) malva, (ortica) ourtiò, (peperoncino) spanhoulin,

(rucola) ruquetò, (sambuco) sambû, (senape) senevra,

(tarassàco) viřasol, (timo selvatico) serpolh, (zafferano) zafran,

(pepe) pèivro, (cannella) canèla; (noce moscata) nouèiza mouscâ, (chiodi di garofano) cloû de gařoflo.

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